top of page

Duurzaam : dat is het kernidee achter LOOP. De productie en delven van waardevolle materialen die worden verwerkt in smartphones en tablets zijn zeer belastend voor het milieu. Wist je dat er in een gemiddelde iPhone 3 gram goud zit?

 

Een klein beetje cijfers kunnen je wellicht overtuigen: alleen al in België liggen naar schatting 3 miljoen toestellen ongebruikt in de kast, onder in een lade.  

Dat is 1 op 3 van het totale aantal toestellen in omloop. Wereldwijd wordt slechts 3% gerecycleerd, en dat is een optimistische schatting.  LOOP is ervan overtuigd dat dat beter kan.

elektronische Kring

Reduce: beperken van de gebruikte grondstoffen. Ook voor verpakking, verzending, transport ... trekt LOOP zoveel mogelijk de verantwoorde kaart.

 

Re-use: dat had je al begrepen: het is de kern van de filosofie achter het bedrijf. Wat hergebruikt kan worden komt niet in de afvalspiraal terecht. We maken er een cirkel van. 

Recycle: wat wordt afgekeurd of op het einde van zijn levenscyclus is wordt door onze partners op verantwoorde wijze uit elkaar gehaald, materialen worden herwonnen, en restafvalstoffen worden zonder milieuschade verwerkt.  

RRR: het geluid van een rollercoaster met een LOOP

378-roller-coaster-loop-or.jpeg
bottom of page